Over mij

Mijn naam is Andrea Visser. Geboren op het water. Opgegroeid op een schippersinternaat. Wilde haren verloren en God gevonden in stad Rotterdam. Een tijdje over het Afrikaanse continent gezworven, en nu alweer heel wat jaren met mijn man woonachtig in de prachtige polder.

 

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als verpleegkundige en heb dit ‘mooiste vak van de wereld’ in allerlei hoedanigheden en op allerlei plekken uitgeoefend: o.a. in de klinische en chronische psychiatrie/verslavingszorg, in de neuro-revalidatie, in het Oogziekenhuis, bij de GGD en in de wijkverpleging waar ik momenteel weer werk. Ook heb ik een aantal jaar ontwikkelingswerk gedaan in Ghana, Angola en voor Mercy Ships in Liberia.

 

Ik  heb altijd al hart gehad voor mensen, en vooral mensen die het op één of andere manier (even) moeilijk hebben in of met het leven. In de revalidatie leerde ik ‘verplegen met de handen op de rug’; de zorg en de taak niet overnemen, maar de ander helpen zichzelf te helpen. Dat vind ik een prachtig  principe waar ik sterk in geloof. Omdat het mensen in hun kracht zet.

 

Door mijn eigen geloofswandel in de afgelopen ruim 15 jaar ontdekte ik meer en meer dat dit principe nog veel vruchtbaarder is wanneer de Heer Jezus daarin die Kracht mag zijn. Als we Hem betrekken in onze nood, geeft Hij ons alles wat we nodig hebben om (weer) in onze kracht te komen. ‘God, de Heer, is mijn kracht, Hij maakt mijn voeten snel als hinden, Hij laat mij over mijn bergen gaan’ (Hab.3:19).

 

Daarom ben ik in 2015 de opleiding Pastorale Hulpverlening gaan volgen aan het Evangelisch College, waar ik 3 jaar lang ben onderwezen in een bijzonder waardevolle mix van theologie en psychologie, samenkomend in pastoraat. Aansluitend heb ik nog een training gebedspastoraat gevolgd bij Dunamis Ministries. Door dit alles heen ben ik meer en meer onder de indruk geraakt van wie Jezus is, en van Zijn genezende, bevrijdende en troostende liefde en kracht. En wat ik sindsdien het allerliefste doe in de hele wereld is anderen helpen dit ook te ontdekken en ontvangen...