Hulpvraag

Hulpvragen waarmee je bij Soelaas terecht kunt liggen op verschillende terreinen. Onderstaande opsomming  is slechts een greep uit mogelijke vragen en noden die bij je kunnen leven, maar geeft een indruk.

 

Emoties: Ik ga gebukt onder angst, woede, bitterheid en ik krijg er geen controle over.

 

Coping en stresstolerantie: Mijn leven is uit balans door een ingrijpende verandering, en het lukt me niet meer deze te hervinden. Ik heb een burn-out, hoe nu verder?  Ik eet, drink, blow, game teveel, maar het lukt me niet ermee te stoppen. Ik heb gedachten over zelfmoord.

 

Identiteit: Wie ben ik? Waar hoor ik? Hoor ik hier wel? Is er wel íemand die om mij geeft?

 

Onverwerkte pijn: Ik heb iets heel pijnlijks meegemaakt dat me heeft beschadigd, maar ik durf er met niemand over te praten. Ik heb last van angsten, slapeloosheid, nachtmerries, maag-darmklachten, hoofdpijn  maar ik weet niet hoe het komt?

 

Geloof en zingeving: Waar is God? Wie is God? Bestaat Hij wel echt? Waarom grijpt Hij niet in? Ben ik wel gered? Waarom overkomt mij dit? Wat is het doel van mijn bestaan?

 

Rouw: Ik ben een geliefde verloren en weet me geen raad met mijn emoties. Mijn droom is in duigen gevallen. Ik ben boos, maar mag dat wel? Ik voel me schuldig. Ik ben bang te verdrinken in mijn verdriet en eenzaamheid. Ik weet niet hoe ik verder moet zonder...

 

Stervensbegeleiding: Ik ben bang  voor de dood. Ik heb spijt van dingen in mijn leven. Ik wil in het reine komen met mezelf, God, de ander, maar ik weet niet hoe. Ik wil euthanasie maar wat vindt God daar eigenlijk van?